Фолк певицата Райна и самодейни творчески групи при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ веселиха мюсюлмани и християни за Рамазан байрам в Белица

Черешката на тортата  и празничния концерт по случай мюсюлмански празник – Рамазан байрам в Белица тази година бяха фолк изпълнителката Райна и самодейните групи при местното читалище които се постараха празникът да е по-истински и весел.

Музикалният маратон започна в 11.30 часа на площада в планинското градче. В празничния концерт взеха участие и самодейни творчески групи при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“.

„Днес, още веднъж доказваме, че ние не живеем един до друг, а живеем заедно и общите ни празници ни сплотяват. Преди една седмица бяхме заедно на Великден, днес сме заедно на Рамазан байрам. Независимо от коя религия сме, ние имаме нужда от празниците на духа. Нека да съхраним духа на разбирателството, запазвайки дълбоките морални устои, милосърдието и човешките добродетели. Днес е и ден на прошка. Аз, не съм горделив човек, и в този момент свеждам глава пред всички вас и Ви моля, ако по някакъв начин съм обидил някого, да ми бъде простено, сподели развалнуван кметът на община Белица Радослав Ревански.

Празникът завърши с кръшни хора в центъра на китното градче, които продължиха повече от 2 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене