Благоевградските грации с две отличия на международен турнир по художествена гимнастика на Герена

Отборът на благоевградските грации стана шампион на международния турнир по художествена гимнастика за купа „Левски“ и приз „Маргарита Рангелова“.  Състезателките на „Пирин“ Александра Борисова, Виктория Димитрова, Константина Мавродиева, Мария Велинова и Росена Янакиева триумфираха при девойките старша възраст. От съображения за сигурност надпреварата се проведе на Герена без публика, като родителите и феновете проследиха представянето на гимнастичките в интернет платформа.

Радостта за тима бе огромна заради силната  конкуренция, в която успяха да завоюват победата с много голяма разлика в точките. Настроението вдигна допълнително специалната награда за най-атрактивна композиция, с която журито отличи младата треньорка на пиринки Цветелина Николова.

„Съчетанието ни е сравнително ново и не сме го изработили още съвсем добре“, скромна бе в оценката си наставничката, която изрази увереност, че усъвършенстването му ще донесе още награди за възпитаничките й. Те тренират упорито от около 6 г., последните три под нейно ръководство.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене