Каракачанов обяви ще има ли обединен Патриотичен фронт

От ВМРО предложиха, при обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите

ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На форума бяха обсъдени приоритетите за предстоящите избори, както и взето решение под каква форма най-голямата патриотична формация в България ще се яви на предстоящите избори на 11 юли тази година.

Припомняме, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов загатна за бъдеща коалиция на предсрочните парламентарни избори с НФСБ и КОД.

Самият Валери Симеонов също призова за обединение на патриотите. На изборите от 4 април от ВМРО се явиха самостоятелно, а партията на Симеонов НФСБ се обедини с тази на Веселин Марешки. Резултатите – и двете партии бяха под 4-процентовата бариера – 3.64% за ВМРО и 2.73% за „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“.

Според социолозите шансовете на патриотите са по-високи при обединение.

„Това беше най-грозният парламент – не спонсорите решават кой ще влезе в Народното събрание, а хората“, заяви на брифинг лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Част от партиите опитаха да си решат проблемите с изборните промени“, разкри още бившият военен министър.

„Отново предстоят избори – единият вариант е да се явим самостоятелно, другият е да направим тюрлю гювеч от партии с малко проценти, третият и най-близък вариант е за обединение на патриотичния вот“, съобщи Каракачанов.

Лидерът на патриотите бе категоричен, че не трябва да сме -фили или -фоби, а да търсим интересите само на България. „32 години сме шампиони само да се мразим“, смята той.

Каракачанов призова за обединение на база общи ценности – семейни, национални и християнски ценности.

Лидерът на ВМРО поиска промени в Конституцията – намаляване на депутатите, засилване на президентското участие, финансова децентрализация на общините.

От ВМРО предложиха, при обединение на патриотите, лидерите на партиите да не бъдат част от листите. Каракачанов аргументира: „Не искаме да ставаме вождове и министри.

Предлагам форма, чрез която всички ще сме максимално обединени“. Той допълни, че никой не задължава лидерите да напускат постовете си в партиите, а е само искане за предстоящите избори.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене