МОН е срещу ЮЗУ!Драги ми бай Боби, това да имаш опозиция и критици е нормално за целия цивилизован свят. Явно ти не си от него, щото май нямаш ни срам ни сурат. Факт!

МОН е срещу ЮЗУ! Общото събрание на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград, разгледа годишния доклад за състоянието на университета. Той бе представен от проф. д-р Борислав Юруков, ректор на университета.
Сред акцентите в доклада, проф. Юруков очерта предизвикателствата, свързани с пандемията, успешната кандидатстудентска кампания, добрата финансова политика и видими подобрения в материалната база на висшето учебно заведение.
По думите му, изминалата година е била белязана от изключително активни атаки срещу университета, ректора и ректорското ръководство.
„Тези атаки вървяха в публичното пространство под всякакви форми, вървяха ръка за ръка с съдебни дела по обжалване на избора на ректор. Тези дела блокираха работата на академичния съвет, а може би това е била целта на някои хора.“
Проф. Юруков припомни решението на ВАС, с което потвърди избора на ректор на ЮЗУ, окончателно и без право на обжалване.Това което ректора не припомни обаче е фактът че проверка на МОН по сигнал на колегите от вестник “Сега” уличи лично ректора в конфликт на интереси и ред други нарушения и дори престъпления. Същия си е изплатил 110 000 лева бонуси незаконно. В нормалните страни това се полива със уволнение и съд, тук го поливаме с отчетно изборно събрание. И накрая, драги ми бай Боби, това да имаш опозиция и критици е нормално за цели цивилизован свят. Явно ти не си от него, щото май нямаш ни срам ни сурат. Факт!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене