МОН е срещу ЮЗУ!Драги ми бай Боби, това да имаш опозиция и критици е нормално за целия цивилизован свят. Явно ти не си от него, щото май нямаш ни срам ни сурат. Факт!

МОН е срещу ЮЗУ! Общото събрание на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград, разгледа годишния доклад за състоянието на университета. Той бе представен от проф. д-р Борислав Юруков, ректор на университета.
Сред акцентите в доклада, проф. Юруков очерта предизвикателствата, свързани с пандемията, успешната кандидатстудентска кампания, добрата финансова политика и видими подобрения в материалната база на висшето учебно заведение.
По думите му, изминалата година е била белязана от изключително активни атаки срещу университета, ректора и ректорското ръководство.
„Тези атаки вървяха в публичното пространство под всякакви форми, вървяха ръка за ръка с съдебни дела по обжалване на избора на ректор. Тези дела блокираха работата на академичния съвет, а може би това е била целта на някои хора.“
Проф. Юруков припомни решението на ВАС, с което потвърди избора на ректор на ЮЗУ, окончателно и без право на обжалване.Това което ректора не припомни обаче е фактът че проверка на МОН по сигнал на колегите от вестник “Сега” уличи лично ректора в конфликт на интереси и ред други нарушения и дори престъпления. Същия си е изплатил 110 000 лева бонуси незаконно. В нормалните страни това се полива със уволнение и съд, тук го поливаме с отчетно изборно събрание. И накрая, драги ми бай Боби, това да имаш опозиция и критици е нормално за цели цивилизован свят. Явно ти не си от него, щото май нямаш ни срам ни сурат. Факт!
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене