Дубълът на орлетата удари „Места“ в Хаджидимово с гол красавец на Р. Бачев

Дублиращият отбор на „Пирин“ победи „Места“ с 1:0 в Хаджидимово. Мачът на стадион „Д. Лекин“ се превърна в един от най-здравите сблъсъци за сезона в „А“ РФГ – Благоевград. Точно от такива изпитания имат нужда избраниците на старши треньора Васил Петров преди квалификациите за Югозападната Трета лига, които ги очакват. Докато бяха свежи през първата част, старите пушки на домакините уплътняваха добре собствената си половина и вратарят Иван Симеонов нямаше сериозни проблеми. След почивката по-добрата физическа подготовка на пиринци натежа и голът се печеше. В 65-та мин. Кирил Домозетски разтресе напречната греда от пряк свободен удар, топката се върна на терена, но ветеранът Веселин Стойков не можа да стигна навреме за добавката. 13 минути по-късно Радослав Бачев, който пристигна веднага след поражението на тренирания от него „Пирин“ от „Пирин 2001“ в областното детско първенство с 2:6, препарира Ив. Симеонов с гол красавец от фал и принуди „Места“ да се поотвори. Микел Ревански и Кръстьо Банев обаче пропуснаха да удвоят преднината на лидера и подхраниха надеждите на противника поне за хикс. В 85-та мин. бранител влезе грубо в бедрото на Иван Стоев и го изтласка зад тъчлинията. Симитлийският рефер Георги Стоянов прецени да не нажежава страстите и пожали нарушителя с идеята да изкара мача до край. В. Петров реагира с тактическа смяна на младока Петър Кепов с Кристиян Крушов и зелено-белите си заминаха с трите точки.

Днес в с. Рилци орлетата и хаджидимовци трябваше да изиграят и отложената си среща от 10-ия кръг на есенния полусезон, но „Места” отказа да пристигне за мача.

„МЕСТА“: Ив. Симеонов, Катунчев, Коджебашев, Т. Симеонов, Тафров, Костадинов (64-Сабахлъков), Пулев (79-Дюлгеров), Сойков (79-Полимеров), Маджиров, Парасков (70-Масърлиев), Терзиев (82-П. Симеонов).

„ПИРИН ІІ“: В. Христов, Стоев, Вретенарски, Р. Бачев, К. Митев, Тодоров, Дамбов (64-Банев), Домозетски (68-Хр. Иванов), Стойков (73-Кепов, 89-Крушов), Костурков, Н. Николов (82-Ревански).

ИВАН ДИМИТРОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене