Военни представиха пред ученици в Сатовчанско възможностите за обучение в Академия „Г. С. Раковски”

По инициатива на кмета на община Сатовча – д-р Арбен Мименов, и началника на Военна академия „Г.С.Раковски“ – генерал-майор д-р Груди Ангелов, се проведоха срещи със зрелостниците от четирите гимназии на община Сатовча. Капитан 2-ри ранг д-р Тодор Димитров и майор Мартин Христов от Военната академия „Г. С. Раковски“ – преподаватели от университета, представиха пред зрелостниците възможностите за обучение в ОКС „бакалавър“ и „магистър“, съчетани с лидерско изграждане и гражданска отговорност в областта на сигурността и отбраната и популяризиране дейността на най-старото военно висше училище в  България.

Приоритетна цел и традиция в дейността на Академията е качественото обучение по съвременни модерни технологии, ролеви игри, решаване на казуси и интерактивни лекции. Партньори в обучението са образователни и изследователски институции от страната и чужбина.

На срещите със зрелостниците бяха обсъдени въпроси за европейската програма„Еразъм+“, която предоставя възможност на студентите за обучение в чужбина, професионалната реализация на випускниците и обновената инфраструктура на учебнотозаведение.

Военна академия „Г. С. Раковски“ е водеща национална образователна институция с дългогодишни традиции във висшето образование за подготовка и обучение на офицери и студенти в различни бакалавърски и магистърски специалности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене