Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам

Десетки жители на гоцеделчевското село Господинци за пореден път доказаха, че могат да се обединят около всяка полезна инициатива. Днес, навръх Деня на Европа, те намериха време, за да запретнат ръкави и да направят пълно почистване на огромния гробищен парк в населеното място, който се намира край отсечката за старото селище.

Те не само освобождават от отпадъци района, но и разширяват пътя, който води до гробищата, за да има по-лесен достъп на техника. В самите гробища също се проправят пътеки, за да може да се движи техника и там, тъй като често се налага да се копаят скалисти терени, а това не може да стане без помощта на специализирани машини.

„Отново съм приятно изненадан от желанието и отговорността на моите съселяни към тази наша инициатива. Заедно с джамийското настоятелство организирахме почистването на гробището. Всеки си носи инструменти и работата върви повече от добре. Гробищният парк тук е от много отдавна. На практика за две трети от гробовете в него нямаме информация, не знаем кои са дедите ни, погребани тук. Но сме длъжни да приведем в нормален вид целият район, за да изпълним нашия синовен дълг към починалите”, коментира кметът на Господинци – Ахмед Ходжов.

Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам Ентусиасти почистиха гробищния парк на село Господинци и разшириха пътя дотам

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене