Съвети при афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът е един от най-използваните модели за създаване на допълнителни доходи в Интернет, защото той се базира на много прост принцип. Чрез специални хипервръзки (линкове), банери или кодове за намаление трети лица (афилиати) промотират стоки или услуги. Когато някой посетител кликне върху афилиатските линкове и след това закупи продуктът/услугата в определен период от време, то на афилиата се начислява комисионна. Електронните магазини, които имат своя афилиейт програма с радост изплащат тези комисионни (които са калкулирани при продажбите), защото към техния бизнес се насочва допълнителен трафик. А потребителите понякога получават намаление или са уведомени са специални промоции, когато пазаруват чрез афилиейт връзки.

За това – не е за учудване, но мнозина хора, които желаят да започнат да печелят пари онлайн получават съвета да се пробват с афилиейт маркетинг.

Ние решихме да съставим настоящия материал, за кажем няколко важни съвета, които ще Ви помогнат с афилиейт маркетинга.

Афилиейт маркетингът не е схема за бързо забогатяване

За съжаление – мнозина хора, които, чувайки за пръв път думата афилиейт маркетинг попадат при търсене в Интернет на статии или видеа, които за озаглавени „Как да печелите по 500 долара на ден в Интернет чрез афилиейт маркетинг”. Или нещо от сорта.

Истина е, че всеки ден огромно количество хора пазаруват стоки или услуги в Интернет. И най-големите гиганти в търговията като Амазон, Ибей, Ракутен, Итси и други имат своя афилиейт програма.

Но афилиейт маркетингът не е схема, чрез която се забогатява бързо. До достигането до такъв обем от комисионни се преминава през трудния път да бъде реализиран голям по обем трафик – най-консервативно казано от стотици, хиляди пренасочени посетители.

„Мурафетът” при афилиейт маркетингът е да се достигне до „правилните очи” – и при това, то в големи обеми.

За да има успех, то трябва да се промотират добри продукти или услуги

Въвеждането на афилиейт програма не представлява чак толкова голяма техническа пречка.

Днес в Интернет съществуват редица афилиейт оферти, които съществуват като самостоятелни програми или като такива в специални сайтове, които агрегират такива. Ако се интересувате повече от различните видове афилиейт маркетинг, като начини за реализиране на пасивен доход, то Ви препоръчваме да прочетете редицата статии, които блогът във връзката „Пасивен доход” е публикувал до сега.

Доста от съществуващите оферти обаче въобще не си заслужават да бъдат промотирани. Някои от тях са откровено измамни.

За да постигне успех даден афилиат, то той/тя трябва да промотира нещо, което да си струва „парите”.

Получава ли потребителя безплатен пробен период, за да тества продукта? Може ли лесно да се откаже, когато счете? Какво обслужване ще получи, когато го закупи или след това?

Всичко това обрисува защо дадена програма или продукт си заслужава усилията за нейното промотиране.

Ще дадем кратък пример: програмата на Амазон за афилиейт партньори е така популярна, защото компанията е известна със своята грижа към потребителя.

Не трябва да се разчита само на една афилиейт програма

Доста афилиати забравят един важен факт – те са независима страна от една двустранна сделка.

И често афилиейт програмите може да наложат промени, като например да намалят размера на изплащаната комисионна, които сериозно да намалят приходите, които се реализират месечно.

Всеки афилиат не трябва да разчита само на една програма. Той трябва да разчита на повече програми и оферти, както и на други методи, чрез които да печели.

По този начин афилиатът ще има повече защита, защото често компаниите променят условията по техните афилиейт програми. Или даже напълно ги отказват.

            Трябва да се разчита на множество дигитални ресурси

            Ако имате само един сайт или канал в Ютуб, или един популярен профил в някоя социална мрежа, то Вие сте уязвими, особено, ако разчитате на афилиейт маркетинг.

            С промяна в алгоритъма на търсачките или в софтуера на социалните мрежи – то Вие може да изгубите значителен процент от посетители.

            Освен това – при множество афилиейт оферти или това, на което е посветена вашата дейност може да има елемент на сезонност. Например: ако имате сайт, който е посветен на автомобилите и в частност автомобилните гуми, то смяната на гумите през лятото или зимата ще генерира най-голямото количество трафик.

            За да сте успешни в афилиейт маркетинга, то трябва да имате множество сайтове, профили и т.н., т.е. дигитални ресурси.

            Ако при един сайт се намали трафика, то друг може да компенсира.

Финални мисли

Афилиейт маркетингът може да е страхотен източник на доходи. Но не трябва да се подхожда към него, че ще се печели веднага (и то големи суми), трябва да се промотират стойностни неща. И да се изграждат колкото се може повече дигитални ресурси, които да се използват при промотирането.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене