120 се ваксинираха в Благоевград през зеления коридор на СБАЛО „Св. Мина“ от Великден до Гергьовден

120 човека са били ваксинирани срещу Covid-19 в зеления коридор на СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград през празничните дни. Средно на ден с първа игла на РНК ваксината на Pfizer/BioNTech са били имунизирани по 20 човека, заяви за „Струма“ управителят на онкоболницата д-р Георги Георгиев. Зеленият коридор бе отворен от 30 април с работно време от 9 до 12 ч. и ще продължи да приема желаещи за ваксиниране до 9 май включително. На практика това беше единственият имунизационен пункт, който работеше по време на великденските празници.

От 4 май бяха отворени и имунизационните кабинети в МБАЛ – Благоевград и болница ПУЛС. Вчера имаше чакащи за ваксиниране и в кабинета на РЗИ – Благоевград. Процесът на имунизация се активизира и при личните лекари, които вече получават повече флакони с ваксини след пристигналите големи доставки. Масово се ваксинират студентите от АУБ, особено македонците, които се имунизират в кабинета на общопрактикуващия лекар д-р Венцислав Даскалов, който също разкри зелен коридор.

До края на месец май всяка седмица страната ни ще получава над 270 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, като последната седмица на месеца, на 31 май, у нас ще пристигнат близо 410 000 дози от този лекарствен продукт.

Третата вълна на коронавируса отслабва, през празничните дни броят на новозаразените в Пиринско беше значително намалял – от 2 до 15, докато за последното денонощие към 6 май бяха регистрирани 81 нови случая.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене