Прогноза за времето – 7 май (петък)

Очаква ни облачно време, но с високи температури от 29 градуса

В събота от северозапад ще се заоблачи

Ще се събудим с температури от 10 до 14 градуса. Предиобед над страната ще има разкъсана облачност, значителна по поречието на Дунав с превалявания в крайните североизточни райони. Следобед над южните части отново ще се заоблачи. Ще се развива купеста облачност, като в Тракия и над Странджа ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад със скорости до 20 км/ч. Максимални температури ще бъдат от 21 до 29 градуса, по Черноморието 22-25.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 26 градуса.

Над планините в следобедните часове времето ще бъде със значителна облачност и валежи, главно над Стара планина. Вятърът по високите части над 2200 м ще бъде свеж от запад до 40 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около 5 градуса, на 1500 м до 16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 14 – 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

В събота от северозапад ще се заоблачи, предиобед ще вали и гърми над източната половина от страната. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. В неделя в североизточните райони слабо ще превали, а на запад ще има повече слънце. В понеделник и вторник ще бъде слънчево и топло, а температурите на места ще достигат до 29-30 градуса.

В неделя вятърът ще се смени с източен, през деня временно ще се усили, особено в Източна България. Времето ще бъде предимно слънчево, но сутринта хладно, с минимални температури в повечето места между 4 и 9 градуса; в отделни райони са възможни слани.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене