Борисов: Поставиха ни капан с избора за шеф на ЦИК

ГЕРБ с брифинг и на 6 май, оттеглят номинацията на Ципов

на днешния празничен 6 май ГЕРБ се отчетоха с брифинг, на който засегнаха сформирането на новата ЦИК.

Партията оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

На вчерашните консултации предложението на ГЕРБ-СДС за председател на комисията Красимир Ципов беше единствената за поста.

Кандидатурата му обаче не е консенсусна и самият Ципов предложил на партийното ръководство да се преосмисли издигането му.

„Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъда определен като такъв. Имам повече от 15 г. като експерт и политик. Затова помолих г-н Борисов да осбсъдим ситуацията и да взмеем решение дали да не бъде оттеглена кандидатурата ми. Ние не трябва в предстоящите 2 месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената партия, която да поеме отговорността, а другите бягат от нея“, каза Красимир Ципов на брифинга.

Борисов пък определи като „капан“ факта, че другите парламентарно представени партии не са номинирали свои представители за председател на ЦИК.

„Утре ще го натоварят да подпише договор за машините и ние като атакуваме машините, той какво ще ни отговаря. Този капан ни поставиха“, заяви Борисов.

„Обичам държавата, знам колко е трудно, но считам, че съм най-успешен и най-знаещ. Но виждате те какво правят – едно и също. Те ползват два дни на заседаване за рекламна кампания. Искам президентът да ми отговори за Съвета, какво се разработихте? Нищо няма да се случи, защото нямате време. А това е така, защото се отказвахте от това да направите правителство.

Борисов коментира и вчерашните скандали и сигналите на Илчовски срещу него:

„Закрита комисия се предава по интернет. Сега навързах защо Радев бави правителството. Не го познавам г-н Илчовски. Аз се занимавам с политика. Аз очаквах за месец и половина управление на тези хора, да видя нещо, свързано с управлението. Единственото, което чух, е как ще носят някакви „разследващи документи“ на Радев. Ами нека носят! Те и кошаревски свидетели ще намерят. Да ги носят! Една година се занимаваха с това и ги пребихме на изборите. Който е повярвал, повярвал. Който не е, не е. Толкоз. Досега всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите“, каза Борисов.

Премирът в оставка обясни, че не познава въпросия бизнесмен Илчовски.

„Всяка стъпка им знам, затова се готвим с още по-голяма сила да се врежем в тях. Платили са на хора. Една година се занимаваха с това и ги пребихме със 75 депутати. Да продължават така, това да им е предизборната кампания“, каза още той.

По публикацията работи: Александър Попов

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2021/05/06/borisov-postaviha-ni-kapan-s-izbora-za-shef-na-cik.489309?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене