Костадин Костадинов: ДУМИ И ДУМИ 1

ДУМИ И ДУМИ 1

„Като заваля, та цяла неделя“… Ей го, пак вали. Да се чуди човек – Бил Гейтс ли праща тия циклони, 5ЖИ ли е, що е? Пък някои викат, природата плакала за Б.Б. Но това, последното, го не вярвам. Впрочем, чухте ли последната новина? Пуснали пощенска марка с Б.Б. Обаче, хич не се лепяла. Защото половината плюели страната, която не трябва, а другата половина лижели пак нея…
Вали, та вали. Пък днес мислех да отида на работа с велосипеда. Така де – хем ще почета Световния ден на велосипеда, хем е модерно политик с колело, хем за здравето, хем да сваля някое кило, хем… Честит ден на всички с колела, които ни четат. Е, няма да е днес карането. Май и утре няма да е. То и миналата година не беше, но вий туй не го знаете. А иначе моето колело е електрическо. Модерно, сиреч. То, с електрическо колело, е малко като с пластмасова жена, де. Но нали който каквото си има, това си кара…
Пак днес, но преди 80 години, българската армия заема Вардарска Македония. Пък на 20 април заемаме и Беломорска Тракия. Това го знаете, нали? Защото през социализма го нямаше в учебниците. Комунистите се срамуваха да го казват. Някои зли езици дори твърдят, че Гошо „Тарабата“ Димитров го било страх от Тито… Срам ги е, видите ли, да напишат историята такава, каквато е била. Как сме владеели тези територии и сме командвали до 09.09.1944г. Когато Сталин ги дава пак на сърби и гърци. Изконни български земи! А за парада на Победата на 09.12.1916г в Букурещ чували ли сте? Някои са чували. Но много, много малко. Това е Парад на Българската армия по улиците на Букурещ. Нашите ботуши са марширували по влашките улици с пленени румънски и руски знамена. А за Брест-Литовския мирен договор чували ли сте? Остави, няма смисъл. Много патриотично стана. А патриотичната мода мина. Сега е модерно мутривън…
Пък утре е Международен ден на свободния печат. Честит празник на свободните журналисти. Къде са свободните журналисти? И аз не знам, но сигурно има (Г.Д. ти не се включваш, ти си редактор). Впрочем, едно от условията България да се оправи е да имаме независима и честна журналистика.
Народното събрание? Малко ми е жал за колежката. Колежката – председател. Ива Митева. Рупчева. Даже си приличаме с нея. И двамата сме с френско „р“. Но само в това си приличаме. В моята зала има ред и дисциплина. Не като в нейната. Нищо, ще оправи. „Сака време“. Сега Дангов клати глава и мърмори. Нека си мърмори… Та, ако Слави нещо тръгне да смени Митева – Рупчева, кажете Му за оня Председател в Дупница. С тихата зала. Какво ще направя ли? Кой, аз ли?
С бавен глас и чиста дикция Председателя открива заседанието. Трима социалисти, двама от ДПС и Хаджигенчо стоят прави от двете страни на залата. Председателя учтиво ги кани да си седнат и да спазват правилника. Хаджигенчо демонстративно разкопчава сакото и лъсва тениска с #майкитенадецата. Свиленски, Баджанака на Радев репликира от място. Трима безименни от ГЕРБ обсъждат шумно снощния мач. Пазителката на морала и здравото семейство Маяма Нолова спори разгорещено с врачанският софиянец от Кюстендил Георгиев, Румен, за някакви подписки. Въобще, безпорядък и анархия…
Председателя се изправя бавно, оглежда залата и въздиша тежко. След това прави някакъв знак с ръка. В този момент в залата връхлита Горнобанската танкова бригада и Отряда на Динку под съвместното командване на Южното крило на НАТО. Хаджигенчо и Свиленски се озовават на дулото на два Т-72. Маяма, с разкъсани дрехи, е сграбчена от няколко сливенски тигри, които я натоварват на транспорт за Банкя. Гербаджиите залягат и пълзешком се добират до изхода. Социалистите са арестувани от хората на Доган, действащи разузнавачи и хвърлени на плажа в Росенец. Кой забравих? А, да, Георгиев Румен! За него – нищо. Обещах да не го закачам.
И настана тишина! Ред и дисциплина, господа и дами. „Има човек – има проблем. Няма човек – няма проблем“. Това е. Смело и решително! С теб съм, Митева – Рупчева.
В края да ви кажа – и аз ви обичам! И вие ми липсвате. Както аз на вас. Не ви липсвам? Лъжете, ей. Даже ме търсят народа, Kiril Kirilov, виж снимката. А вижте и кой го е харесал?
Но не мога да пиша всеки ден. И аз гърла храня. Когато почна да ги храня с писане, всеки ден ще пиша. Но това ще бъде тогава. Сега е друго.
Ха останете със здраве. И лайковете, ей!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене