Братът на Бербо неузнаваем

Жителите на Благоевград не могат да познаят брата на Димитър Бербатов – Асен, който е с тотално променена визия и поведение.

Блудният син на фамилията е решил да скъса със своето скандално битие, заради което вече десета година има проблеми с полицията и съда. Асен все още е цел на окръжната прокуратура в Благоевград, след като през миналата година за трети път беше арестуван за притежание и разпространение на наркотици.

Близки на семейство Бербатови разказаха, че братът на Бербатов се е разкаял, след като усетил как този път може и да не се измъкне от затвора. Асен има две условни присъди зад гърба.

За начало на своето пречистване по-малкият брат избра да направи корекция на своята визия. Асен е качил килограми и е пуснал от модерната заострена брадичка. Братът на Бербо е ограничил излизането по заведения и кафета и прекарва повече време със своя син, който носи неговото име.

Бягството от тъмната страна на закона доведе до обрат в неговото последно дело за притежание и разпространение на наркотици. Броени дни преди Димитър Бербатов да обяви своята кандидатура за президент на БФС, Окръжният съд в Благоевград върна на прокуратурата делото срещу Асен. Според някои анализатори бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“ умишлено е изчакал да мине разпоредителното заседание, преди да обяви своето желание да поеме футбола.

Прокуратурата ще трябва да изчисти процесуални нарушения и да очертае рамките и параметрите на съучастие на всеки един от обвиняемите. Освен брата на Бербо под отговорност беше подведена и неговата приятелка Анна Папучарова.

През март 2020-а в благоевградската полиция постъпва сигнал за предстояща продажба на наркотици. Службите се задействат. Установяват как Асен Бербатов продава от своя автомобил на друг два грама кокаин за 200 лв. Сделката се осъществява на паркинга пред магазин „Метро“ в града. В колата е бил и малолетният син на Асен.

 

Същата вечер братът на Бербатов е задържан при акция от полицията. В якето на Асен, в чантата и в дреха на неговата приятелка са открити кокаин, екстази, марихуана и над 6000 лв. Братът на бившия национал прекара повече от месец зад решетките, а след това беше пуснат под домашен арест. Той няма право да напуска България, докато тече процесът.

Според защитата на подсъдимия наркотиците са били за лична употреба, а не за продажба. Обвинителният акт по делото е 28 страници, но в него има неяснота около някои ключови моменти, коментират запознати с процеса.

Асен Бербатов беше арестуван за пръв път през 2012-а. Тогава полицаи откриха в бебешкото столче на колата близо 20 грама кокаин на стойност 4366 лв. За провинението той получи 3-годишна условна присъда.

Вторият сблъсък със закона беше отново заради наркотици. Асен беше обвинен в две продажби на кокаин през 2012-а и 2013-а. Тогава подсъдимият сключи споразумение с прокуратурата и получи втора условна присъда от година и два месеца.

Асен Бербатов също е бивш футболист. Той тръгва по стъпките на брат си в школата на „Пирин“, а след това и в ЦСКА. Кариерата му приключи много рано. Асен премина треньорската школа на БФС. Той дори получи подкрепа от своя брат Митко и беше пратен на стаж при добрите приятели на голмайстора Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тошко Кючуков в „Банско“.

„България Днес“ опита да се свърже с Асен Бербатов, но до редакционното приключване на броя нямаше отговор от него.

04-05-asen_berbatov

Вече от година Асен Бербатов пусна брада в опит да изчисти имиджа си

Снимка: Фейсбук

04-05_asen_berbatov2

Братът на Митко тръгва по нов път

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене