Топъл ден, температурите ще бъдат от 20 до 26 градуса

Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 14 градуса. Предиобед по Черноморието ще има значителна, но разкъсана облачност, а на запад ще бъде предимно слънчево.

Следобед с подсилен дневен ход от запад ще се заоблачава. В северните части от страната ще превалява. Над централните и над източните райони има условия за гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб от запад, скорости до 20 км/ч, а по планините засилен от запад.

Преобладаващите дневни температури ще бъдат от 20 до 26 градуса. В Сандански ще бъде най-топло с температури до 28 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините следобед ще бъде ветровито, със значителна облачност и валежи, по-съществени над Стара планина. Поради ветровитото време, снежната покривка по местата над 2000 м бързо ще се топи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен югозапад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 8,9 градуса, а на 1500 м до 16,18.

На Велика събота се очакват краткотрайни валежи, по-съществени в Дунавската равнина, а Добруджа ще бъде притегателен център за гръмотевични бури.

На Великден ще бъде топло за сезона. По планините ще превали. Ще прегърмява като а в Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие се очакват гръмотевични бури и през нощта срещу понеделник.

В понеделник и във вторник над страната ще преминат плитки и бързи циклони, които ще донесат валежи и гръмотевици, по-интензивни дъждове в южните и в източните райони. В сряда ще има повече слънце и повишение на температурите. В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево и топло за сезона. В събота от изток ще се заоблачи, но валежи не се очакват. По Черноморието ще се стелят ниски облаци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене