Благоевградчанин на 20 г. триумфира на тенис турнир в Петрич, самолетният ас от Русия не дойде

20-годишният благоевградчанин Даниел Митов спечели традиционния турнир по тенис в Петрич, с който местният клуб открива сезона. На финала бившият първенец на България при юношите младша възраст се наложи с 9:6 срещу местния кадър Ивайло Гущеров, който доскоро бе част от Академията на хегемона “Лудогорец”, като 17-годишният тийнейджър доказа с изявите си, че го бива еднакво добре и с футболната топка в крака, и с тенис ракетата в ръце. До 6:6 битката бе крайно оспорвана, но пробив в полза на съперника предопредели победителя. На полуфиналите  шампионът Д. Митов победи Златан Чолаков с 9:3, със същия резултат Ив. Гущеров се наложи над перничанина Чавдар Иванов.

В надпреварата се пуснаха 36 любители на тениса, а за оформяне на основната схема с 32-ма състезатели се наложи изиграването на 4 квалификационни двубоя. По традиция финалистите получиха купи и професионални ракети, осигурени от община Петрич. Първенецът Даниел Митов се възползва от правото си на избор и се спря на “Wilson Pro Staff”, с която играе Роджър Федерер, за опонента му остана “Wilson Blade”, с нея по пътя към върха върви австралиецът Алекс де Минор.

“Стана отличен турнир, младите момчета, достигнали до финала, показаха сериозно израстване. Добре се представиха от местните тенисисти и достигналият до полуфиналното стъпало Златан Чолаков, и Благовест Макулев. В това издание на турнира отсъства неговият талисман, заслужилият пилот на Русия Владимир Воробьов, който обикновено не пропуска да прескочи у нас, за да участва, но сега Ковид-19 обърка нещата. По същата причина не дойдоха и силните състезатели от Северна Македония, но пък имаше участници от София и по цялото поречие на р. Струма до Петрич”, коментира организаторът на форума Георги Нушев-старши.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене