Николина Чакърдъкова посрещна Георги Първанов в родния си град

ABV-MLADEJI S GEORGI PARVANOV

Водачът на листата на АБВ, за Първи многомандатен избирателен район – Благоевград, Николина Чакърдъкова заедно с президента Георги Първанов обиколиха благоевградския район.

С „Аз съм българче“ рецитирано от  7 годишно момченце  посрещнаха Николина Чакърдъкова и Георги Първанов в гр. Петрич. „Няма да вървим по отъпкани пътеки, а ще прокарваме нови пътища. Аз не се чувствам политик, аз съм будител. Ние хората искаме справедливост, равнопоставеност и благоденствието на народа ни е наша основна цел“. С тези думи Николина Чакърдъкова започна своето изказване на учредителната конференция на ПП АБВ в гр. Петрич. Повече от 500 души в препълнената зала на читалището чуха думите на Георги Първанов и Николина Чакърдъкова.

В Благоевград  се състоя среща с местното население. Обсъждаше се подробно предизборната платформа на АБВ. Пред множеството Георги Първанов отдели специално внимание на младите: „Ще задържим младите, когато има качествено образование и им дадем поле за реализация. Искаме да въвлечем и младежите в политиката, както и да участват активно във формирането на  държавните политики“.

В Гоце Делчев по нестандартен начин се проведе срещата с гражданите и симпатизантите на АБВ. Николина Чакърдъкова, която е родена и живее   в Гоце Делчев покани своите съграждани на политическо кафе – дискусия на открито в центъра на града.За първи път човек от Гоце Делчев става водач на листа. Около 500 души се събраха и имаха възможността освен да чуят думите на Николина Чакърдъкова и Георги Първанов и да зададат своите въпроси. Дискусията продължи повече от два часа и половина. „За мен е чест, достойнство и много голяма отговорност да се включа в политиката. Моята майка цял живот е била чистачка, баща ми строител, никой в този живот даром нищо не ми е дал, винаги сама, с много труд съм се борила, за да постигна своите успехи. Искам да остарея в България, децата ми да са тук, да гледам внуците си около мен, а не по Skype, искам да сме всички заедно, затова мечтая и затова ще  работя. Господ ни е дал най – хубавото кътче на земята, остава ни малко, добри държавници, които да водят България в правилната посока.“  Георги Първанов предложи Николина Чакърдъкова да бъде омбудсмана на бъдещия парламент. Дискутираха се въпроси за енергетиката, демографската криза, младежката безработица и емиграцията.

Въпреки дългата и обстойна дискусия, много въпроси останаха незасегнати, за това се реши срещи като тази да станат ежеседмични за град Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене