С разпит на вещи лица продължи делото за прегазената студентка в Благоевград

Окръжен съд – Благоевград изслуша три от вещите лица по делото за смъртта на студентка, загинала на пешеходна пътека в Благоевград. В съдебно-химическа /токсикологична/ експертиза не е констатирано наличие на алкохол и наркотици в кръвната проба на пострадалото лице.

Кръвната проба на подсъдимия също е отрицателна за алкохол, констатирано е наличие на наркотични лекарствени средства – диазепам. Експертизата на вещите лица категорично прави извод, че тези вещества не са съотносими към извършване на деянието, тъй като са налице данни, че в Спешен център – Благоевград, след часа на инкриминираното деяние, на подсъдимия е поставена доза  от същото лекарство.

Според съдебно-медицинската експертиза, смъртта на пострадалото лице е настъпила вследствие на наслагване на множество наранявания.

В рамките на провелото се тази сутрин заседание се яви един от общо двама призовани свидетели.

В залата присъства и И. Г. Ш.,  подсъдим за причиняване на смърт при управление на МПС в квалифициран случай, представляван от договорния му защитник. Частните обвинители в производството – С. Д. К. и Е. И. К., бяха представлявани от адвоката им.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 07. 07.2021 г. от 9:30 часа, а съдебният процес ще продължи с изслушването на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, и разпит на неявилия се днес свидетел.

19-годишната Фатиме бе прегазена през 2017 година на пешеходна пътека близо до ЮЗУ „Неофит Рилски“. Момичето бе пометено от камион МАН, натоварен с пясък, докато пресичала улица на път за лекции.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене