Семинарен урок на тема “Химията навсякъде около нас“, проведоха в СУ Св. Св. „Кирил и Методий“ в Сатовча

В навечерието на Деня на Земята учениците от 10“б“клас при СУ “Св. Св. Кирил и Методий“ с. Сатовча под ръководството на г-жа Нели Бурова- ст.учител по Химия и опазване на околната среда представиха семинарен урок на тема “Химията навсякъде около нас“.На интересния урок  присъстваха директора и зам. директора на училището Джеват Дунчев и Цветанка Янева , учителите от МО по „Природни науки“ , г-жа Лилия Даилова  ст. учител по ХООС в с. Кочан и ученици.

Уроците -семинари дават възможност за изява на учениците, позволяват им сами да достигнат до определена информация, имат свобода да избират как най-добре да представят поставената им задача.

Основна цел на този урок-семинар  бе обобщение на признаците за класификация на веществата, видовете неорганични и органични съединения , и тяхното приложение в практиката. „Ние сме изградени от неорганични и органични вещества, с тях се храним и с тях сме облечени.“- това бяха уводните думи на урока. Класът бе предварително разделен на три групи, като всяка от тях освен теоретични данни представи и интересни опити, свързани с химични съединения , които са част от ежедневието ни, които присъстват в живота ни. Десетокласниците съставиха хранителна верига , която показва кои са вредните , по-малко вредните и забранените за консумация  храни. Урока завърши с думите „ Химичните вещества са благословия и проклятие“. Докато се възползваме от употребата на химичните вещества в нашия живот, трябва да се отнасяме към тях с необходимия респект, за да сведем до минимум вредното въздействие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене