Прогноза за времето – 23 април (петък)

Дъждовен петък

Днес ще бъде предимно облачно и на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 15°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се повиши. Това съобщава дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 15 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 19°. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и преди обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня – и в Централна България, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Над 1700-1800 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта срещу събота в Югозападна България валежите ще се усилят.

В събота ще преобладава облачно време, в Южна България от запад на изток ще превали дъжд.

В Северна България ще е без валежи, там ще има и разкъсвания на облачността, по-значителни в северозападните райони. Северозападният вятър ще отслабне, на места и ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще са между 12 и 17°.

В неделя над Западна България облачността ще се разкъса и намалее, ще бъде и почти тихо. Над Източна България облачността ще е променлива, по-често значителна, вероятността за валежи е малка; вятърът ще е слаб до умерен, от източната четвърт.

Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

В понеделник и вторник ще бъде облачно и мъгливо в котловините и поречията, но хубавата новина е, че валежи не се очакват.

Източник: НИМХ БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене