АГРЕСИЯ СРЕЩУ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА! Банскалия нападна полицай, спипал брат му да шофира пиян, сцепи му веждата

Полицейски служител от Районното управление в Банско е със сцепена вежда, след като е нападнат при изпълнение на служебните му задължения. Инцидентът е от миналата нощ, когато полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил „Тойота Авенсис“, управляван от 27-годишен мъж от Банско. В хода на проверката е установено, че водачът се е качил зад волана след употреба на алкохол, а при тестването му дрегерът е отчел 1.26 промила в издишания въздух.

В изпълнение на служебните си задължения, единият от полицейските служители започнал да пише акт на водача, при което возещият се на предната седалка 25-годишен мъж, който е брат на шофьора, започнал да отправя ругатни, псувни и закани към органите на реда. Той не престанал и след отправеното предупреждение от страна на полицейските служители. Стигнало се до задържането на агресивния мъж, при което той си позволил да нанесе няколко юмручни удара по лицето на единия от полицаите. В резултат на това униформеният е със сцепена вежда.

Двамата братя, които са с фамилия Слаеви, са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Срещу 27-годишния водач е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал. 1 – шофиране с над 1.2 промила алкохол. По-малкият брат ще отговаря за проявените хулигански действия и нападението срещу полицейския служител по време на изпълнение на служебните му задължения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене