Рафтърите на Струма: Водата пречиства, с вяра можем всичко

Водата пречиства, нужна ни е вяра, за да преминем през пандемията, смятат почитателите на рафтинга, спускащи се с гумени лодки в Кресненското дефиле.

И днес, въпреки мрачното и дъждовно време, по река Струма се спуснаха лодки с младежи и девойки, които си качваха адреналина и бореха стреса, натрупан от върлуващата над година COVID-пандемия.

Край „кривия“ тунел в дефилето има два бързея – опасния „2 от 4” и страховитият „казан“, в който водата се върти като в пералня. Първите две лодки на „Адвенчър нет“ минаха през опасния бързей с обучаващи се, след което излязоха на пътя. Поради начинаещата група на клуб „Рефлип“ и от съображения за сигурност, трите им лодки преминаха само с инструкторите и през страховития „казан”.

„Водата има свойството да разтоварва хората, за това влезем ли в реката – забравяме за всички проблеми“, каза пред БГНЕС Веселин Пауновски от клуб „Рефлип“. Той е категоричен, че „казанът“ е опасно място, заради което се избягва за начинаещи, както и предходният, наричан „две от четири“. Нарича се така, защото влизайки в него две на всички четири лодки се обръщат.

„Няма нещо, което човек да не може да преодолее, нужни са търпение и вяра“, категоричен е Пауновски. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене