Камерна Опера Благоевград с изява на „Банско опера фест“

Банско-Опера фест

На Петото юбилейно издание на фестивала за оперна и класическа музика в град Банско „БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ”, Камерна Опера Благоевград ще дебютира с едноактната опера от В. А. Моцарт „Бастиен и Бастиена” под мотото „Семейно на опера”. Представлението ще на 30 август 2014 г. (събота)  от 11:30 часа на площад „Никола Вапцаров“ в курортния град. 

Режисьор – постановчик на заглавието е проф. Павел Герджиков, диригент – Красимир Топалов, сценография и костюми – Манол Стоянов, пианист – Милена Томанова. Участват солистите Теодора Петрова, Пламен Папазиков, Диан Георгиев, Гергана Янчева и оркестърът на Камерна Опера Благоевград.

„Бастиен и Бастиена” е третата опера, създадена от Моцарт. Тя е написана през 1768 г., когато великият композитор е бил само на 12 г. и е представена за първи път във Виена. Сюжетът е заимстван от операта на великия мислител и музиколог Жан Жак Русо „Селският магьосник”. В действието се провеждат основни за всички времена теми – за любовта и ревността, които терзаят младите Бастиен и Бастиена. Те са умело направлявани от опитния магьосник Колас, за да могат влюбените да намерят верния път един към друг.

Режисьорът на заглавието проф. Герджиков ще представи на публиката една осъвременена постановка, в която двамата влюбени овчари Бастиен и Бастиена ще направят скок в бъдещето с цели 246 години и ще се преобразят като тийнейджъри. Магьосникът Колас си е магьосник, тази формула работи винаги, тъй че всички вълнуващи съвети ще произлизат от него, а той още повече ще затвърди славата си на изкусен чародей…

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене