Бизнес дамата Надежда Бацанова е организатор за купуване на гласове за партията на Божков

Надежда Бацанова е обвинена като организатор на схемата за купуване на гласове за партията на Васил Божков, научи “24 часа”. Тя е бизнес дама и е била кандидат за евродепутат от партията БАСТА на Мирослав Найденов, министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ.

Фамилията на Бацанова има хотели в Петрич, метанстанция и телевизия. Кандидатът за депутат, който е участник в схемата за купуване на гласове е Сергей Димитров – шести в листата на БНО (“Българско лято”) в Благоевград. Бил е член на ГЕРБ и във фейсбук профила си е качил снимки с техни членове. След това напуснал партията и е бил на учредяването на “Републиканци за България” на Цветан Цветанов. Освен тях арестувани и обвинени са Димитър Топалов, бивш зам.-кмет на Ракитово и ромският тартор от Пловдив Асен Бошнаков.

По-рано днес от Главна прокуратура съобщиха, че е неутрализирана престъпна група за предлагане на имотни облаги. Целта е била склоняване да се упражни избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

Сред задържаните има и кандидат за народен представител от партия, която не е преминала бариерата от 4% за влизане в парламента. Той вече е със свален имунитет и е в ареста, предаде БНТ.

С акцията е било предотвратено общо над 800 000 лева да бъдат включени в изборната политика, заяви на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене