В. Алмишева от Гоце Делчев: Научете се да приемате живота такъв, какъвто е

Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Достатъчно е на деня собственото му зло.  –МАТЕЙ 6:34 (РИВ)

Както повечето хора, аз се противопоставям на нещата, които не харесвам и за които в действителност не мога да направя нищо. Един ден Господ ми каза: „Васе, научи се да приемаш живота такъв, какъвто е“.

Мисля, че това е урок за всички нас. Това, което Той ми каза, беше че трябва да спра да се боря с нещата, за които не мога да направя нищо. Ако пътуваме някъде и изведнъж попаднем в голямо задръстване поради катастрофа или лошо време, няма никакъв смисъл да се съпротивляваме. Само времето или Божията свръхестествена намеса ще промени ситуацията. Защо просто не се отпуснете и не се опитате да намерите някакъв начин да си прекарате добре през това време?

Бог ни е екипирал да се справяме с живота такъв, какъвто е и точно затова Той ни казва да се фокусираме само върху днешния ден. Той знае, че ако си прекарваме времето да се тревожим за различни проблеми, които са извън нашия контрол, ние ще се изморим и ще се притесним.

Не трябва да си губим времето, като се опитваме да променяме и да контролираме нещата, които са извън нашия контрол. Настройте ума си да направите това, което Бог е поставил пред вас и Му позволете Той да се погрижи за останалото.

Ще се радвам да се помолим заедно:

Господи, осъзнавам, че не мога да контролирам всичко, но аз мога да Ти се доверя. Точно сега, аз вземам решение да направя най-доброто с това, което си ми дал и да оставя останалото на Теб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене