С пита и менче с вода откриха третото издание на „Стоп кадър“ в Благоевград

Стоп кадър-Благоевград
С питка и менче с вода в Благоевград бе открит традиционният пленер по живопис „Стоп кадър” в  Благоевград. Творческата проява се организира за трета поредна година с участието на 12 художници от София, Пловдив, Благоевград и Русе.
директорът на Стоп кадър
Директорът на Общински художествени галерии Иван Милушев пожела приятна и ползотворна работа на творците и по стара българска традиция лисна менчето пред краката им, за да им върви по вода. „Произведенията, които 12-те художници ще създадат по време на пленера, ще отидат във фонда на художествените галерии“, обясни Милушев.
Стоп кадър-Благоевград
Живописците не скриха  удивлението си от града, посрещането и организацията на проявата. Дойчин Русев  е участвал в редица пленери в страната и чужбина. Той твори повече от 45 г., от които 20 в Ню Йорк. „Този пленер е нещо съвършено ново!“, призна Русев в разговор с колегите си. Елена Панайотова, която е куратор и художник, също се изказа ласкаво за „Стоп  кадър“. „Харесва ми всичко, но най-вече това, че няма да рисуваме пейзажи, каквито са 99% от пленерите в страната ни, този е концептуална идея“, заяви тя.
Пленерът „Стоп кадър” е продължение на инициативата „С течение на времето” и акцията „Реката” и ще продължи до 6 септември. На 11 ноември 2014 г. пък предстои поредната изложба „11:11”, която е част от съвременното концептуално изкуство.
infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене