Доброволци от село Самуилово правят кът за отдих върху старо сметище

Как старо сметище да се превърне в място за отдих и развлечение? С много желание, работа и грижа за природата, отговарят доброволци от петричкото село Самуилово. Близо месец и половина вече те намират време, за да премахнат образувалото се сметище край близкия язовир, който е на изхода на населеното място в посока село Камена. Налага им се да събират и изхвърлят всевъзможни отпадъци – пластмаса, дрехи, домашли мебели, черги, обувки. Премахват саморасляците в района, както и изгнилите дървета.

„Как може да се допуска най-хубавите места да се превръщат в бунища. Всеки минава по пътя и хвърля каквото му падне. Решихме да изчистим цялото място, което е край язовира и тук ще създадем прекрасна зона за отдих на жителите и гостите на Подгорието, а не само на нашето село. Почти всичко е изчистено, предстои да облагородим допълнително района, за да стане кът за почивка”, разказа кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов.

Той уточни, че ще осигури посадъчен материал от производител на фиданки, който ще даде дръвчетата безплатно. Предвижда се през есента да се засадят най-малко 100 нови дръвчета край язовира, който е собственост на Община Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене