Започва постепенно затопляне, сутрин остава студено

След студения период, през следващите 2-3 дни температурите постепенно ще се повишават и ще достигнат нормалните си стойности за това време на годината.

През нощта облачността ще намалее до  незначителна и ясно време. Ще остане ветровито, със слаб и умерен северозападен вятър. Минималните температури утре ще бъдат от около минус 2-3 по високите котловини на запад до 3 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с повече облаци около и след обяд. На места в източната половина на страната е възможно да превали съвсем слаб краткотраен дъжд.

Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса. В Западна България вятърът ще стихне, а в източните райони ще бъде слаб от север.

На европейския континент температурите бавно се повишават, но все още ще останат малко по-ниски от обичайните за това време на годината.

У нас в събота вятърът ще стихне в по-голямата част от страната. Слаб вятър от изток ще духа в крайните източни райони.

В събота сутринта минималните температури ще бъдат от около минус 1 до 3 градуса. На места в котловините и ниските райони в низините ще се образува краткотрайна мъгла, която след изгрева на слънцето ще се разсейва. През деня ще се затопли още и дневните стойности ще бъдат от 12 до 17 градуса. Ще бъде предимно слънчево или с поява на висока облачност.

От нула до 5 градуса ще са температурите сутринта в неделя и на много места ще има слани. През деня ще бъде слънчево, ще се появи слаб източен вятър, а дневните температури ще са от 14 до 19 градуса.

В понеделник минималните температури ще бъдат от около 3 до 9 градуса, а дневните – от 17 до 22 градуса.

Топло, с температури през деня от 19 до около 24 градуса ще остане и във вторник. Към сряда и четвъртък, според предварителните прогнози, предстои захлаждане и превалявания от дъжд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене