С 6515 гласа Александър Мацурев от Банско влиза в 45-тото Народно събрание

Разложко- банският регион има вече сигурен депутат в 45 НС. С 6515 преференциални гласа  Александър Мацурев от Банско печели мандат и влиза. Той е втори по преференции в областта след Стефан Апостолов от Симитли, който събра рекорден брой, общо 9 507.

Районът има шансове да вкара още един депутат- адв. Иван Димитров, който е втори в листата и с най- много преференции- 1 173. Всичко зависи от това дали гласовете, които е събрала  Демократична България ще бъдат достатъчни за мандат. За областта те са 7 838, но все още се чакат гласовете от чужбина, които ще са решаващи. Прогнозите са доста оптимистични. Влизането му зависи и от избора на водача на листата- ген. Атанас Атанасов от кой МИР ще влезе- София или Благоевград. Очакванията са да избере София.

Със сигурност мандат в областта имат Има такъв народ, БСП и ДПС, но кандидатите  от Разложки регион не влизат. Общият брой получени гласове от тях са  23 014 за Има такъв народ, 20 812 да ДПС и 19 318 за БСП.

Александър Мацурев: Благодаря на хората, които ни подкрепиха и дадоха своя глас за мен и партията, която представлявам. ГЕРБ е първа политическа сила!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене