Валежите спират

Днес до обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от юг, ще е слаб и с него температурите ще се повишават, максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, в София – около 11 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април – през деня временно ще се повиши, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, ще има и слаби валежи от дъжд. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Сутринта вятърът ще е от североизток, ще е до умерен, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите на въздуха ще бъдат: 10-12 градуса.

Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, главно в източните райони – със слаби валежи. След обяд валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще продължи да се разкъсва, над масивите в

Западна и Централна България – до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър, по билата – и силен вятър от запад-северозапад.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене