Вигенин „хвърли ръкавица“ и предизвика герберите с думите: Проява на лош вкус е Цв. Цветанов да води листата на ГЕРБ в Пиринско

вигенин

Проява на лош вкус нарече поставянето на Цветан Цветанов за водач на листа на ПП „ГЕБР”, водачът на новоучредената коалиция „БСП –лява България” в благоевградско Кристиян Вигенин. Той хвърли и ръкавица към бившия вътрешен министър и го призова на дебат по проблемите на областта и държавата.
На днешната пресконференция в Благоевград, Вигенин представи голяма част от подредените в пиринската листа на червените 22-ма кандидат депутати. До него седна вторият –доктор Владимир Пандев, както и останалите подредени по избираеми места като Спас Панчев от БЗНС Ал. Стамболийски, Димитър Капитанов и Христо Атанасовски. На масата сред кандидат депутатите бе и последният в листата, на 22-та позиция, Емил Костадинов.
Вигенин бе категоричен, че социалистите излизат с една балансирана листа и ще гонят победа в 1-ви МИР. „Предстои ни много работа и срещи в цялата област и се надяваме да победим основния си опонент от ПП „ГЕРБ” заяви бившия министър. Той призова и за толерантност към останалите леви партии, попитан как вижда конкуренцията на АБВ и тяхната първа в благоевградско Николина Чакърдъкова. „БСП е лявата партия, която трябва да консолидира левите и левоцентриски избиратели” заяви Вигенин.
Бившият министър не пропусна да разкритикува и някои действия на наследника си във външно министерство Даниел Митов, който категорично подкрепи споразумението за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между Съединените щати и ЕС. „В компетенцията на един служебен министър не влизат подобни действия и необмислени решения, вкарващи ни в лош път” обясни Вигенин.

struma.com

бсп благоевград

бсп благоевград 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене