6,5% e избирателната активност в област Благоевград към 10 часа

Изборният ден започна без проблеми в първи многомандатен избирателен район – Благоевград. Всички  секции са отворили навремe. Около 23-ма от членовете на Комисии не са се явили за началото на изборния ден, тече процес на допълване на съставите – стана ясно на първата за деня пресконференция на Районната избирателна комисия в Благоевград.

Председателят Мартин Бусаров уточни, че в някои секции е имало проблем с осигуряване на кутиите за машинно гласуване, но този проблем се отстранява. Засега, няма подадени сигнали за купуване на гласове, за неправомерна агитация, няма сигнали и за нарушения.

„10 са подвижните секции, които обслужват хора със затруднено подвижване, 6 са секциите за хора под карантина. Тези Секции работят, те посещават карантинираните по техните домове. Хората, които ги обслужват спазват изключителни мерки за безопасност, те са със защитни скафандри. Те не влизат в домовете на карантинираните, а гласуването става пред техните жилища. Работят и ковид секциите в ковид отделенията в болниците, в които има разкрити такива. Там, мерките за безопасност са още по-стриктни“ – съобщи Мартин Бусаров./БНР/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене