С победа, започнаха участието си неврокопските хандбалисти – младежи в турнира за Купата на България /ВИДЕО/

С победа, ознаменуваха първата си среща момчетата от отборът на Хандбален клуб „Пирин“ – Гоце Дечлчев в откритият днес турнир за Купата на България за 16-годишни хандбалисти, домакин на който е гоцеделчевския клуб. Турнирът, който се провежда в зала „Арена Неврокоп“, домакините се срещнаха в първият си спортен двубой в турнира с младежите на ХК „Интер“ – Благоевград.

Въпреки, че благоевградчани поведоха в резултата след първия съдийски сигнал, след изравняването още в първите минути, до края на мача домакините не позволиха на гостите да поведат. През първото полувреме, младежите на „Пирин“ играха значително по-организирано и доминираха с играта при която  полувремето завърши при резултат 10:4 в полза на домакините. След почивката обаче, гостите от Благоевград се мобилизираха, промениха тактиката си и постепенно започнаха да смаляват разликата в резултата. В последните минути, се стиган до разлика само от една точка и мачът завърши при инфарктния резултат 18:17. Право на участие в турнира тази година извоюваха 16-годишните хандбалисти на шест отбора от страната като три от тях са представители от пиринския край:  ХК „Пирин“ – Гоце Дечлчев, ХК „Интер“ – Благоевград и тимът на ХК „Беласица“ – Петрич.

Останалите участници в турнира са представители на отборите на „Полюс“ – гр. Плевен, „Добруджа“ – гр. Добрич и „Мартен“ – гр. Мартен, община Русе. Участниците в турнира са  разделени в две групи. В първа група са двата регионални отбора „Пирин“/ГД/ и „Интер“/Блгр/ заедно с отборът на Мартен, а във втората група са тимовете на „Беласица“, „Полюс“  и „Добруджа“. Според регламента участниците в турнира ще играят по системата всеки срещу всеки. Да пожелаем на отборът на домакините – ХК „Пирин“ – Гоце Делчев да се поздравят като шампиони на финалния мач в зала „Арена Неврокоп“.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене