Премиерът Близнашки пристигна в Благоевград

близнашки 1

Министър-председателят на служебното правителство на България проф. Георги Близнашки пристигна в Благоевград. Първата му спирка бе областната управа, където бе посрещнат от новия областен управител на Пиринско Димитър Димитров.
Пред сградата се бяха събрали и протестиращите срещу стария областен управител Муса Палев, които подариха букет с цветя на проф. Георги Близнашки. Те благодариха на служебния премиер, че едно от първите му решения бе да смени губернатора на Благоевградска област. Също така те изказаха благодарностите си и за това, че миналата година, по време на окупацията на зала 501 в ЮЗУ, проф. Близнашки ги подкрепи и дори участва в няколко беседи, организирани от протестиращите.
Припомняме, че от 6 ноември 2013 г. до 14 януари 2014 г. зала 501 в ЮЗУ бе окупирана от студенти, които искаха оставката на правителството на Пламен Орешарски.
След срещата с областния управител проф. Георги Близнашки ще разговаря и с градоначалника на Благоевград д-р Атанас Камбитов, а след това ще има среща и с ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. Иван Мирчев.

Е79

близнешки

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене