МОН загатна ще има ли промяна в датите на матурите

Образователното министерство публикува проект на заповедта, с която да се определят датите за провеждането на държавните зрелостни изпити по желание. Традиционно те се провеждат няколко дни след задължителните матури. В проекта изпитите по избор ще се проведат между 26-и и 31-и май, с което от МОН загатнаха, че към момента не се предвижда промяна на датите за ДЗИ.

В графика от август е заложено матурата по български език и литература да се проведе на 19 май от 08.00 ч. Втори държавен зрелостен изпит по предмет по избор да бъде на 21 май по същото време. Изпитите по желание на ученика още тогава бяха запланувани за периода 26 – 31 май.

От проект на заповед на образователния министър Красимир Вълчев става ясно, че първо ще се състои държавният зрелостен изпит по желание по английски език и по руски език. Те ще бъдат от 8 часа, а следобед на 26-и от 14.00 часа ще е матурата по желание по физика и астрономия.

На 27 май от 8.00 часа също се предвижда провеждането на два изпита –  по география и икономика и по цикъла „Философия“. За 14.00 часа пък е насрочена матурата по желание по биология и здравно образование.

Третата матура по математика пък е заложена за 28 май от 8.00 часа. От 14.00 часа същия ден ще са изпитите по желание по немски език, по испански език, по италиански език и по френски език.

Последни ще бъдат матурите по история и цивилизация и по химия и опазване на околната среда. Първата е от 8.00 часа, а втората от 14. 00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене