Елена Ангилинина, водач на листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ за Благоевград

Гласувайте за умни, можещи и преуспели хора, а не за старите партии!

Елена Ангелинина е водач на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за Благоевград. Тя е родена 15 май 1986 г. в Разлог, завършила е математическа гимназия в Благоевград и има бакалавърска степен по бизнес – администрация от Northwood University. От 2013 г.  до 2020 г. работи като счетоводител в Счетоводна къща, където е съдружник.  Народен представител е в 44-тото Народно събрание от ПП ВОЛЯ. Член е на Транспортна комисия и Комисия по вероизповедания и правата на човека. Омъжена, с две деца. Живее в гр. Банско

-Г-жо Ангелинина, кои са основните послания на Патриотичната коалиция, с които смятате да спечелите избирателите?

– Нашата платформа е много кратка, но ясна, добре обмислена и ефективна. Тя предвижда няколко мерки, чието прилагане ще да даде не само мощен импулс на българската икономика, но ще подпомогне и огромен брой хора, които днес живеят в крайна нужда. 1 милион и 200 000 български граждани трябва да оцеляват с минимална пенсия от 300 лева, при това тя стана толкова в началото на тази година. Тази сума е крайно недостатъчна за нормалния живот на който и да е човек, особено ако е възрастен, когато му трябват и лекарства, и по-силна храна, и специални грижи понякога.  Затова първата мярка на нашата коалиция е незабавното увеличение на всички пенсии с 200 лева, за да могат възрастните хора да живеят малко по-спокойно и достойно.  За тези над 65 години ние предвиждаме безплатни лекарства, което ще ги облекчи допълнително.  Поради зачестилите нападения над самотни възрастни хора възнамеряваме да увеличим щатния състав на МВР, за да може и в най-отдалеченото селище да има ред и сигурност. С оглед на демографската криза предлагаме значително увеличение на помощта при раждането на деца – 2 000 лв за първо дете, 5 000 лв за второ и 10 000 лв за трето.  Тази помощ се отнася само за родители над 18 години със завършено средно образование. Всички ученици, посещаващи редовно училище,  ще получават безплатни медикаменти.

Друга основна точка в нашата програма е създаването на верига от бензиностанции със справедливи цени. Всяко поскъпване на горивата в целия свят води до поскъпване на всички стоки и услуги. Когато има понижаване, намалява  и себестойността на всеки един продукт.  Аз съм сигурна, че няма човек у нас, който да не приветства справедливите цени, които предлагат обектите на г-н Марешки. За съжаление в област Благоевград все още няма негова бензиностанция, но това ще се промени със сигурност.  Когато в цялата страна се предлагат горива на цени, по-ниски с 30-40 ст на литър от сегашните, това несъмнено ще доведе до икономически подем и огромно облекчение за бюджета на всеки един българин.  С тези прости на пръв поглед мерки, които смятаме да осъществим в самото начало на мандата на следващия парламент,  могат да променят цялата страна.

–          Ваши конкуренти в района са хора с по-дълъг стаж в политиката като ген. Атанас Атанасов, Цветан Цветанов и Ангел Джамбазки.  Имате ли опасения от това?

–          Никакви. Дори напротив, всички сравнения са в наша полза, на техния фон ние рязко изпъкваме.  Защото те са представители на онези партии, които от 31 години рушат и разграбват България и заради които думата „политик” стана символ на нещо нечисто, порочно, престъпно. Хората  нямат абсолютно никакво доверие на политиците, защото са лъгани стотици пъти. Техният призив от 31 години е еднакъв – „изберете ме и ние ще ви оправим”.  За разлика от тях Патриотичната коалиция може да каже какво вече е направила за страната ни. Само г-н Веселин Марешки, лидерът на ВОЛЯ, е внесъл в бюджета на България 2 милиарда лева под формата на данъци, осигуровки и акцизи. При него работят 4 000 души,  т.е. той  е един от най-големите инвеститори и данъкоплатци на България. Още 2 милиарда са останали в хората от социално-ориентираните цени в неговите обекти.  В коалицията ни има и много други преуспели в живота със своите знания и труд,  неопетнени морално или политически личности.  Надявам се, че избирателите да виждат  ясно разликата между нас и старите политически партии, т.е. статуквото.  България ще поеме по нов път само когато начело на държавата застанат хора, които мислят за проблемите на нашето население и не се правят, че не виждат проблемите.

–          Кои са големите проблеми и предизвикателства според вас?

–          Демографската катастрофа, емиграцията на близо 2 милиона в чужбина, бедността, ниските доходи и пенсии, мръсният въздух в почти всички големи градове, милионите тонове боклук, внасян от чужбина, неграмотните ученици, проникването на джендър-внушенията за номерирани родители,  липсата на доболнична помощ, здравеопазване и даже липсата на лекарства в много региони у нас.  Един политик трябва да назовава нещата с истинските им имена. Всеки държавник задължително трябва да вижда проблемите на хората, за да опита да ги реши след това. Като слушам с какви грандиозни успехи се хвалят управлявалите, понякога мисля, че говорят за друга страна.

–          Какво бихте казали на хората от 1 МИР Благоевград?

   –  Да са здрави и разумни. Нашият район за радост се развива по-добре в сравнение с други, най-вече поради уникалната ни природа и климат, наличието на прекрасни курорти и транспортни коридори.  Но ние също страдаме от всички онези обществени недъзи, които измъчват страната. И при нас има почти откъснати от света селища, бедност, несигурност, престъпност. Затова ще призова хората да мислят много преди да гласуват.  Изборът е в техни ръце – дали да дадат доверието си на онези партии, които ги излъгаха и ограбиха, или ще изберат  национално-отговорната програма на Патриотичната коалиция,  гласувайки за интелигентни, честни и преуспели хора, които могат да променят напълно България.  Ние мислим за бъдещето на страната, а не за нашето собствено.   Ако повече хора осмислят това, те ще изберат бюлетината с номер 24.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене