Ивайло Червилов: Време е младите хора да вземат нещата в свои ръце и да променят България!

Ивайло Иванов Червилов е роден в Благоевград. 40-годишнит кандидат-депутат от листата на ДПС в 1-ви МИР е завършил висше образование в Югозападния университет „Неофит Рилски”, специалност „Педагогика на физическото възпитание и спорта”. Учил е и специалност „Автотранспортна техника” в Център за професионално обучение. Занимава се с частен бизнес в сферата на транспорта. От 2017 година е член на ДПС, а от 2019 година е председател на Местен съвет на партията в Благоевград. От 2019 година е общински съветник в областния център на Пиринско.

Г-н Червилов, защо се съгласихте да се включите в кандидатдепутатската листа на ДПС в Благоевградска област?

Аз съм общински съветник от ДПС в Благоевград и съм ангажиран с обществените проблеми на града и региона. Не ми е безразлично какво се случва у нас и за съжаление това, което се случва, не ми харесва. Ковид кризата изкара на показ грозното лице на управлението, истинския разпад на държавността и на институциите. Дори и по нещо толкова важно, свързано с това как да преодолеем пандемията, виждаме единствено хаос в действията на институциите, липса на всякакъв синхрон и компетенции за излизане от тази ситуация. Искам всичко това да се промени, а началото на тази промяна ще дойде тогава, когато политическите партии започнат диалог в името на България. Смятам, че е време младите хора да вземат нещата в свои ръце.

Но кандидатдепутатската листа на ДПС в Пиринско се води от двама дългогодишни политици – Халил Летифов и Йордан Цонев…

При един бърз прочит на листата, така както е подредена, могат да се направят два извода. Първият е, че с тази листа Движението за права и свободи осъществява смяна на поколенията в област Благоевград, макар първите двама да са дългогодишни политици. От друга страна, което е по-същественото за мен, така подредената листа дава заявка за спечелване на поне три мандата. Нашата листа е подредена изключително мъдро – на предните места са Халил Летифов и Йордан Цонев с техния опит и политическа мъдрост, след тях обаче идва енергията на младите с техния порив за промяна и за по-добро бъдеще на България.

Смятате, че ДПС ще има сили да вземе три мандата в областта?

ДПС е партия, която изпълнява онова, което е обещала. Освен това никога не е късала тясната си връзка с избирателите, така както много други партии правят. Затова съм убеден, че на 4-ти април вечерта ще се поздравим с отличен изборен резултат.

Според Вас ще има ли нещо по-особено на тези избори конкретно за партията?

По-особеното на тези избори е, че се провеждат в условията на пандемия. Това изисква нетипична предизборна кампания, защото всички сме длъжни да спазваме ограничителните мерки и да пазим не само себе си, но и останалите. Но пред това предизвикателство са изправени всички партии. Но отново подчертавам, че ДПС никога не е прекъсвало контакта с избирателите. Ние не разчитаме само на предизборната кампания през този месец, за да стигнат нашите послания до хората. Напротив – Движението за права и свободи е сред най-активните и работещи всеки ден от годината политически сили.

Как ще коментирате предизборната кампания и каква е вашата прогноза за бъдещия кабинет?

Вероятно следващият парламент ще бъде доста пъстър, ако се доверим на социологическите проучвания. Това вероятно ще доведе до по-трудно съставяне на кабинет. Но за нас най-важно е да се даде рестарт на държавата, което означава всички държавни институции да започнат да функционират съгласно Конституцията и законите в услуга на хората и на бизнеса, а не да бъдат бухалка срещу тях. Неслучайно нашият лидер Мустафа Карадайъ непрекъснато подчертава, че институциите в България трябва да функционират в диалог, координация, взаимен контрол и да изпълняват програмата за ускорено икономическо развитие на България, такава каквато само ДПС има в страната. Тези избори ще определят посоката за развитие на България – доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме. За да се развиваме ускорено и догонващо обаче има една задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността, да възстановим демокрацията, да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата.

На кои послания акцентирате в срещите си с хора по време на предизборната програма?

И без да го подчертаваме, мисля, че на всички е ясно едно – България е най-бедната държава в ЕС – най-ниски доходи на хората, най-висока смъртност, най-лошо здравеопазване, най-лоши демографски показатели. Дори с пандемията не успяваме да се справим, защото няма ваксини за всички. Това не е справедливо и това трябва да се промени. Младите хора са в безпътица и се тревожат за бъдещето си, бизнесът не може да планира работата си заради създадения от правителствените мерки хаос, а това срива икономиката и като цяло показателите на страната. ДПС има ясна програма, основана на високи технологии, зелена енергия и приоритетни грижи за екологията, образованието и здравеопазването. Поставили сме точната диагноза и знаем как да излекуваме държавата – смяна на модела и рестартиране на държавността. За да има работещ бизнес, който да може да планира, да може да плаща европейски заплати, да може да инвестира.

Какви са ангажиментите ви към нашия регион?

Неравенството между регионите в държавата е наследство от управлението през последните десет години. Според мен приоритет за Благоевградска област трябва да бъде развитието на туризма, леката промишленост и селското стопанство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене