Бакалов: Работим по четири сигнала за купуване на гласове

бакалов

Вътрешното министерство работи по четири сигнала за купуване на гласове. Това съобщи в ефира на Нова телевизия служебният вътрешен министър Йордан Бакалов. Той уточни, че два от тях са за София, а останалите – от провинцията.
Начинът на купуване на гласове сред избирателите вече тотално се е променил, каза министърът и изтъкна, че някои партии са обявили кастинг за набиране на гласоподаватели. Тези, които спечелят, получават определени пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.
„Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни“, каза още той по повод предстоящите избори.
На въпрос дали и тази година ще бъдем свидетели на контролиран вот в Турция, Бакалов отговори, че това е приоритет на външното министерство. Той предложи на партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за се спестят по този начин много проблеми.
„За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник“, коментира още вътрешният министър.
В битовата престъпност има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места, коментира още Бакалов.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене