Похвално! Над 15 тона боклуци от река Места събраха близо 300 беличани

Мащабна акция по почистването на речното корито на Места проведоха днес близо 300 жители на община Белица. Чувалите не стигнаха и се наложи да се доставят допълнителни количества.

Инициативата за уборката на реката бе на кмета Радослав Ревански, който даде личен пример и се включи наравно с останалите в премахването на тоновете отпадъци. „Радвам се, че толкова много хора подкрепиха тази наша акция. Но моят призив към всички местни жители е да изхвърлят своите отпадъци в контейнерите и на регламентираните за това места. Апелирам и преминаващите през общината да не замърсяват. За да не допускаме пак такава грозна картина. Ще продължим с почистването на река Места”, заяви градоначалникът на Белица.

В днешната инициатива участваха граждани, общински съветници, кметове на населени места, служители на Общинска администрация. На някои ключови места вече са монтирани видеокамери, за да се действа превантивно срещу създаването на нереггламентирани сметища. „Хващаме нарушители, но се оказва, че те нямат пари да си платят санкциите. А РИОСВ пише глоби на кметовете на общини за замърсените реки. Аз не бягам от моята отговорност, но най-важно е хората да имат възпитанието, културата и самосъзнанието да не замърсяват, за да не си играем на котка и мишка”, каза още Ревански и допълни: „Природата може да бъде спасена от човешката намеса само чрез човешката любов!“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене