Емил Колевичин, кандидат за народен представител от БСП: Гласувайте за промяната!

Емил Колевичин е кандидат за народен представител, на второ място в листата на коалиция „БСП за България” в 1 МИР – Благоевград. Той председател на Общинския съвет на БСП – Разлог. Роден на 1 февруари 1963 г. в Разлог, завършил е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Бил е секретар на Общинска администрация – Разлог до 1999 г., както и общински съветник в продължение на няколко мандата – от 2003 г. до 2019 г. В момента работи като адвокат и членува в Адвокатска колегия – Благоевград.

 

Г-н Колевичин, защо решихте да се кандидатирате за народен представител?

 

Решението ми е добре обмислено и е взето на базата на дългогодишния ми опит. Бил съм 16 години общински съветник в Разлог, а професията ми е адвокат. Смятам, че това ми дава необходимата експертиза да работя за решаването на обществено значими проблеми. Освен това смятам, че мога да бъда полезен с опита и знанията си на своите съграждани ако бъда техен представител в парламента.

 

Ако бъдете избран за народен представител, какви ще бъдат вашите основни приоритети по които ще работите в Парламента?  

 

В следващото Народно събрание, БСП си поставя ясен политически дневен ред, който е с един основен приоритет – това е върховенството на закона. Ще се борим срещу политическото влияние в съдебната система, защото в момента всички виждаме резултатите от него и това са практическата недосегаемост на висши длъжностни лица, слабите резултати в борбата срещу корупцията и двойния стандарт в работата на прокуратурата. За да стане това обаче, задължителни са конституционни промени, засягащи статута на главния прокурор, без да е необходимо свикването на Велико Народно събрание. Друго много важно нещо е да се приемат закони след обществено обсъждане без лобистки текстове в тях и без поправки, обслужващи властта. Особено важно е чрез новата съдебна карта да се гарантира достъп до правосъдие, бърз и справедлив процес и равно натоварване на съдилищата и работещите в тях. Другата промяна, която трябва да се направи в областта на законотворчеството е да бъдат закрити спец съдилищата, защото те не изпълняват своето предназначение. Необходимо е също ролята на КПКОНПИ да бъде преосмислена и тя да бъде  ефективна срещу корупцията по високите етажи на властта, а не да действа избирателно и поръчково, както е в момента.

Ако ни се даде възможност да управляваме нашата първа задача ще бъде да си върнем държавността. Всички виждате какво се случва в момента – държава няма. Само БСП е партията, която може да свали ГЕРБ от власт. Всички останали формации не е сигурно дали ще прескочат бариерата, но те ще дърпат гласове и затова е важно да се знае, че ние сме единствената алтернатива на това управление

През изминалите години престъпната симбиоза между корпоративна и политическа власт е нанесла огромни щети на нашата страна. От това страдат милиони български граждани, чиято обществена нетърпимост се изрази чрез протестите, които продължават и до сега. По време на кампанията съм сигурен, че хората са чули много партийни платформи и програми, но единствена нашата партия предложи на българските граждани за обсъждане и приемане „Визия за България“. Тя беше създадена от огромен брой специалисти в различни области и дава насоки за извеждане на България от дълбоката криза до която ни доведе това пагубно управление. В нашата програма главната цел е възстановяване на демокрацията и върховенството на закона, социалните права на гражданите, връщането на морала и почтеността в българската политика.

В персонален план трябват честни и компетентни хора, които да влязат в управлението и се надявам гражданите да направят първата стъпка на 4 април с бюлетина № 4. Призовавам всички: Гласувайте за промяната.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене