Стефан Апостолов: Днес с Андрей Новаков, Даниела Савеклиева и зам.-министър Стамен Янев се срещнахме с представители на бизнеса в Симитли…

Този следобед, заедно с областния координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областния секретар на партията Даниела Савеклиева и зам.-министър Стамен Янев се срещнахме с представители на бизнеса в Симитли, които развиват своята дейност в Първа индустриална зона на града. Посетихме фирма за отоплителни тела, която е получила данъчни облекчения заради инвестиции, реализира и проект по ОП „Иновации и конкурентноспособност”, с което ще увеличат производствения си капацитет и качеството на продукцията. По време на срещата стана ясно, че условията, които се предагат в момента са добри затова във функциониращата зона работят повече от 10 фирми, очаква се и още инвеститори да започнат дейност. Важно нещо, което споделих пред всички е, че вече е в ход изграждането на новата Индустриална зона, като след съгласуване с областния управител на Благоевград и с Агенция по кадастъра ще се апортират 153 дка държавни имоти в капитала на Национална компания „Индустриални зони”.
Вече има заявен инвеститорски интерес, така че очакваме да заработят още фирми и да се разкрият близо 2000 работни места.
Категорично смятам, че реализирането на този проект ще доведе до икономическото развитие не само на община Симитли, но и на цялата област!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене