Цветан Цветанов: Росен Желязков ще бъде отхвърлен от избирателите в Благоевградска област

 Г-н Цветанов, кампанията вече навлиза в заключителната си фаза. Мислите ли, че формацията ви ще се представи добре на предстоящите избори и ще бъде част от следващия парламент?

Да, разбира се. Убеден съм, че ПП „Републиканци за България“ не просто ще прескочи изборната бариера, но и ще го направи с резултат, който ще ни превърне в незаобиколим фактор в следващото Народно събрание. В този смисъл предвиждам, че ще опровергаем прогнозите на социолозите и ще бъдем приятната изненада на тези избори.

А как протича битката ви с вашите бивши колеги от ГЕРБ на територията на област Благоевград?

Пандемията и ограниченията свързани с нея направиха изборната надпревара много по-различна и непредвидима. Още през миналата година ние бяхме убедени, че кампанията ще се проведе в условия на локдаун и се подготвихме за нея. Иначе, както винаги, следя внимателно действията на всичките си опоненти. Специално в кампанията на бившите ми колеги се забелязват множество грешки, които със сигурност ще доведат до сериозно отстъпление в крайния резултат на партията.

 Бихте ли посочили коя е най-голямата от тях?

Според мен това е неподходящият избор на водач на листата. Г-н Росен Желязков е пряко свързан с едни от най-големите провали на управлението, поради което от партията се страхуват да го изправят на дебат срещу мен или някой от колегите ми. Страхуват се, защото той е отговорен за липсата на електронно управление в страната. Именно заради неефективната му работа ние от ПП „Републиканци за България“ предвиждаме да създадем отделно Министерство на електронното управление, което да стопи изоставането, оставено ни в наследство от него. Не бива да подминаваме и факта, че в качеството си на министър, г-н Желязков не успя да защити българските интереси при приемането на пакета „Мобилност“, който тепърва ще нанася големи щети на българския транспортен сектор и ще окаже негативно въздействие и върху превозвачите от Благоевградска област.

Как ще се отрази тази грешка на резултата на ГЕРБ в 1 МИР – Благоевград?

Силно негативно. Г-н Желязков е външен за региона човек, който не познава местните проблеми и не е в състояние да предложи адекватни решения. Той например не може да си даде сметка за огромните щети, които нанесе на местната икономика затварянето на Булгартабак. Не познава местните хора и те не го познават. Не говорят на един език, ако въобще разговарят. Следя медийните му изяви и нито веднъж не го чух да спомене и дума за региона. Говори само по общи теми и не засяга тукашните проблеми. Всичко това ще се отрази на вота на избирателите.

Бихте ли ни дали вашата прогноза за резултата от вота в региона?

 По изключение ще си позволя да направя няколко прогнози за вота на територията на Благоевградска област. Разликата между първите четири партии ще бъде изключително малка. ПП „Републиканци за България“ ще се класира в първата четворка. Убеден съм също, че на тези избори ще станем свидетели на прецедент. Преференциалното гласуване ще размести листата на ПП ГЕРБ така, че нейният водач няма да спечели мандат от областта. Росен Желязков ще бъде отхвърлен от избирателите в Благоевградска област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене