Изкуствена скала за катерене радва децата в градския парк на Петрич

За експлоатацията на съоръжението „Изкуствена скала за катерене, тип „Боулдър“, са проведени няколко разговора с фирмата, която го монтира в Градски парк на Петрич. Катеренето, съгласно инструкциите, се осъществява без осигуровка до височина 4,5 м., поставена е и материя, поглъщаща удара при евентуално падане –4 бр. единични матове, по изискванията за такъв тип съоръжения. Самите хватки са разположени на височина 2 м. до тази височина те са разположение на гъсто и с основната ударопоглъщаща настилка дават възможност на най-малките ползватели да катерят безопасно.

Изградени са и 5 маршрута до най-горната точка на съоръжението, с различна трудност на катерене, като хватките по-високи от 2 м. са на по-голямо разстояние за да не бъдат достигани от тях.

В ръководството на съоръжението изрично е упоменато, че катеренето е на собствен риск, след като бъдат осигурени всички точки на безопасност от собственика на съоръжението, както вече е направено. Поставена е табела, която да припомня за това. Също така съоръжението е оборудвано с комплект за указване на първа помощ.

Изкуствената скала за катерене ще работи през почивните дни от 10.00ч. до 16.00 ч. с инструкции и наблюдение от специалист с цел недопускането на инциденти с децата

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене