Броим от 30 до 110 лева за Великден в Гърция

Туроператори договарят PCR на половин цена за клиентите си

От 34 лева до 110 лева излиза нощувка в хотел в Гърция за Великденските празници, показа проверка на „Телеграф“ в сайтовете с оферти за почивки.

Цената зависи от категорията на мястото за настаняване, както и от това, какво се включва в нея. Общо 68 лева струва нощувка за двама в студио на остров Тасос без транспорт и изхранване. За 435 лева пък може да резервирате четири нощувки в четиризвезден хотел на остров Корфу с включени закуски, един обяд и три вечери, както и транспорт с автобус от София. Офертата е за периода от 29 април до 4 май. 388 лева излиза 4-дневна ваканция на Кавала на база ултра олинклузив, което включва неограничена консумация на храни и напитки. В цената обаче не е включен транспорт от България до гръцкия град. В случай че пътуването не може да бъде осъществено поради рестрикции, свързани с COVID-19, клиентът има възможност да ползва бъдещ пакет при същия туроператор, уточняват в офертата.

Туроператори пуснаха и екскурзии за Великден до остров Санторини с директен чартърен полет от София. Предлагат се три дати за отпътуване, като първата е 30 април, а другите две са 3 и 6 май, като офертата е за 3 нощувки и струва 617 лева. Цената е значително по-висока, но тя включва гарантирано връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни. Също така 50% отстъпка за PCR тестове за самолетните и автобусните програми при наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването. Така клиентите ще платят 100 лева вместо 200 лева за изследванията на отиване към Гърция и на връщане, каквито към момента има.

Преди дни властите в Гърция обявиха, че от средата на април ще отворят за чужди туристи, които отговарят на определени условия. Така хората, които искат да посетят страната, трябва да разполагат с един от трите документа, а те са негативен PCR тест, лабораторен тест за наличие на антитела или ваксина.
18 000 българи от общо 40 000 се очаква да пътуват към южната ни съседка за великденските празници, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Останалите ще се насочат към други съседни държави, както и към далечни дестинации в Африка. В чужбина пък сумите са различни, като зависят от близостта на дестинацията. Така тези, които пътуват до близки дестинации, ще похарчат между 200 и 400 лева, а за по-далечни сумата набъбва на 2000 – 3500 лева.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене