Мечта на поколения хаджидимовци на път да се сбъдне

Хаджидимово започна реализацията на една мечта

След десетки години чакане в местното училище бе направена първата копка за изграждането на нов физкултурен салон. Очаква се той да бъде реализиран в най-кратки срокове и през учебната 2021/2022 да може да приеме ученици и учители не само за провеждането на часовете по физическо възпитание и спорт, но и за различни спортни мероприятия.

Това се случва, след като преди няколко месеца лично министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в пограничния град се ангажира с катализирането на реализацията на проекта, който дълги години все не можеше да бъде реализиран поради различни причини. Новият физкултурен салон става действителност благодарение на подадената ръка и от Министерството на образованието, което също помогна да се сбъдне мечтата на поколения учители и ученици от незапомнено време насам да има и закрита спортна база.

„Това безспорно е много важна придобивка за СУ „Никола Вапцаров“, която ще доведе до повишаване на качеството на образование и възможностите за спорт пред младите хора. Една сбъдната мечта, едно желание, което немалко поколения са искали. Да се надяваме, че все повече сбъдвания ще се случват на учениците, за да се обучават и образоват достойно в модерна и безопасна училищна сграда,“ коментира директорът на хаджидимовското училище Вангелия Петрелийска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене