Прогноза за времето – 26 март (петък)

Слънчев ден с максимални температури между 7° и 12°

Днес над западната половина на страната ще преобладава слънчево време. Това съобщи  дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”. Над източната преди обяд облачността ще е все още предимно значителна, но около и след обяд и там ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще продължи да намалява и още около обяд над много райони ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен, по билата до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

В близките дни температурите постепенно ще се повишават.

В събота вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево с минимални температури между минус 5° и 0°, максималните – между 10° и 15°.

През следващите дни облачността ще е променлива, а в неделя и понеделник на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене