1124 педагози от Пиринско преминаха успешно обучение за квалификация

педагози

1124 педагози от Благоевградска област получиха сертификати за преминало обучение по мащабния проект „Квалификация на педагогическите специалисти”. Педагозите се обучаваха в 4 направления – оценяване на учениците, работа с деца и ученици със специални образователни потребности, работа в интеркултурна среда и задължителна предучилищна подготовка.
Повече от 50 педагози и специалисти, работещи в детски градини и училища в Благоевград, днес получиха сертификатите си на тържествена церемония.
„За Благоевградска област 1124 души са обучени при абсолютно нова обучителна среда. Всички участници бяха настанени в 3 и 4-звездни хотели, при много добри условия, при перфектна организация от страна на Регионалния инспекторат в Благоевград. Мога да кажа, че това беше един уникален проект за територията на България“, сподели ръководителят на екипа Ицка Делижан.
Тя бе категорична че най-перфектната организация по обучението на педагозите е била в Благоевград, като изрази надежда че специалистите работещи с деца ще продължат да поддържат контакти и да обменят опит и след края на проекта, в който участват.
„Как това обучение ще се отрази при работата с децата ще установяваме тепърва, през следващата година, за когато РИО-Благоевград залага такива тематични проверки“, каза координаторът на проекта Камелия Димитрова.
Проекта е на стойност 75 милиона лв., като е обхванал 23 400 педагози от 28 области в страната.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене