Росен Георгиев: Благоевград има бъдеще…

Благоевград има бъдеще…

Какво е нужно на Благоевград ⁉️
✅ На първо място визионерски подход в управлението.
В момента нивото на хората, които взимат решенията е застинало някъде в началото на 90-те години.
Вече е ясно на всички, че пътят на града не е свързан с индустриализацията и изграждането на нови такива зони – те отидоха в Симитли.
Но все още имаме шанс!
Аз мисля, че в случая Благоевград трябва да поеме в посока на утвърждаване като образователен и културен център с акцент – развитие на иновации и дигитализация.
Това са и насоките, по които Европа ще финансира най-много проекти в следващия програмен период, като идеята е във всеки район, без значение град, село или отдалечено място да могат да се създават и прилагат иновации.
Аз ще работя за включването на града към глобалната мрежа на стартъп градовете. Пример за подобно развитие е румънският град Клуж-Напока.
Включването в тази инициатива ще съдейства за утвърждаването и създаването на стартъп екосистема и среда за правене на бизнес в Благоевград, която да е разпознаваема в Европа.
Ще бъде създадена социално-информационна мрежа за комуникация между стартиращи компании, ментори, инвеститори и всички заинтересовани от развитието на предприемаческа и изобретателска дейност на територията на Общината.
Ще се разработят програми за подпомагане развитието на микро, малки и средни предприятия, чрез оказване на безвъзмездна финансова подкрепа и на стартиращи компании, чрез инструменти за дялово финансиране и акселериране. Това ще спомогне за задържане на младите и предприемчиви хора в града.
За да се случи всичко това е необходим нов подход в управлението на общината и премахване на кухите длъжности и заместването им със съвременни, които отговарят на новите необходимости.
Такъв пример е длъжността на зам. кмет по сигурността, която аз бих предложил да се замени от зам. кмет по дигитализацията. С това не се пренебрегват важните въпроси на сигурността и спокойствието на хората, но се дава възможност към тях да се подходи комплексно, модерно, ефективно и перспективно.
В заключение мисля, че Благоевград има бъдеще, но трябва да се раздели с остарялото и порочно управление.
#ГласувайтеМиЗадачи с номер 2️⃣4️⃣ и преференция 1️⃣0️⃣4️⃣
❌ Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене