Прогноза за времето –25 март (четвъртък)

Времето днес остава студено! Кога ще се затопли?

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, с временни разкъсвания над Западна България. Все още на отделни места в източните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 6 и -1 градуса, на отделни места по високите полета на Западна България до – 8 – -10 градуса, а максималните ще са предимно между 3 и 8 градуса, съобщи за Агенция „Фокус“ Красимир Стоев, дежурен синоптик в НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 8 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, все още на отделни места със слаби превалявания. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха ще бъдат 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около -3 градуса на 2000 метра – около -10 градуса.

В петък над Западна България облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до предимно слънчево. Над Източна – ще остане по-често значителна, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще започне затопляне.

В събота вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните – между -5 и 0 градуса, максималните – между 10 и 15 градуса.

В неделя вятър от северозапад отново ще се усили до умерен. Облачността ще е променлива, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Затоплянето ще продължи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене