Републиканци за България пред земеделски производители: Фокусът ни е върху семейните стопанства, повече родни храни на пазара и къса верига на доставкиA

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, заедно с кандидати от великотърновската листа на партията, на която е водач, разговаряха със земеделски производители от Полски Тръмбеш и района. „За разлика от другите политици, вас ви виждаме редовно и не само по избори“, обърна се към Цветанов мъж, продаващ стоката си на пазара в Полски Тръмбеш.

„Българските плодове, зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал и др. са прекрасни, вкусни и чисти, но в момента, като държава, ние не си защитаваме продуктите. Страната ни е един от най-големите вносители на сухо мляко, докато качествените родни продукти изнасяме за външни пазари“, коментира Цветан Цветанов с хората. Производителите не срещат разбиране и упора от страна на държавата, споделиха земеделци, а също и местен пчелар.

„Това ще се промени“, категорични бяха водачът на листата с номер 21 и представителите на Полски Тръмбеш в нея – авторитетният ветеринарен лекар д-р Красимир Кирилов, предприемачът Мартин Димитров, както и великотърновската учителка по химия и биология Снежана Стефанова, която също е родом от Полски Тръмбеш.

Силната електорална подкрепа на хората в общината е важна, за да можем да постигнем това, от което българските градове и населени места имат нужда – подкрепа за селскостопанските производители и малкия бизнес, бързо и ефективно административно обслужване, работещи в полза на хората институции, стопяване различията между изостаналите и развитите региони у нас. Това коментираха със симпатизантите от Полски Тръмбеш кандидатите за народни представители.

„Ще дадем превес на малките ферми. Семейните земеделски стопанства са гръбнакът на европейското земеделие, затова са в нашия фокус. Ще работим за тяхното подпомагане и събирането им в организации на производителите. Предвидени са механизми за лесен достъп до целево финансиране. Ще се балансира достъпът на стопанствата и до подкрепа с европейски средства“, категоричен бе Цветан Цветанов.

По думите на кандидатите за народни представители, присъствието на повече български храни на пазара и постигане на къса верига за доставки от производителя до щанда са сред основните цели. Т. нар. „къса верига“ осигурява по-висока изкупна цена на производителя, стимулира местното производство и намалява броя на посредниците.

В програмата на Републиканци за България са предвидени законови мерки, които защитават здравето на потребителите и на нацията, стимулират иновативното земеделие и зелените технологии в производството.

Пред свои съграждани д-р Кирилов и Мартин Димитров обясниха още, че в програмата на партията е предвиден механизъм за превенция, защита и управление на рисковете в растениевъдството, животновъдството и горския сектор. Той ще осигури мерки за справяне с кризи, пазарни смущения, пандемии и бедствия, като гарантира бързо и справедливо обезщетение за производителите.

По-късно в сряда, в предизборния щаб на Републиканци за България в Полски Тръмбеш, се състоя среща с местни членове и симпатизанти, на която водачът на листата представи кандидатите в нея.

„В лицето на тези личности имаме многообразие от компетенции и познания, това е един млад, експертен и много силен отбор“, категоричен бе Цветанов.

Заедно с д-р Кирилов, Мартин Димитров и Снежана Стефанова, с местните жители разговаряха също кандидатите Борислав Ангелов, Андрей Маринов, Иван Станев, Николай Драков.

„Всичко при нас е в много лошо състояние – инфраструктура, здравеопазване, социални услуги… Вярваме, че след влизането ви в парламента, някой най-после ще обърне внимание на община Полски Тръмбеш“, казаха местни жители.

„Работя много с хора в населените места на общината и мога да кажа, че настроенията за промяна са огромни, хората много разчитат на нас“, потвърди бизнесменът Мартин Димитров, който е девети в листата на ПП „Републиканци за България“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене